Vakantie!! Eindelijk rust! Of…

Eindelijk! Het is vakantie en de dag van vertrek is aangebroken!
Hoe de eerste dagen bij ons ging dit jaar en hoe ook wij strubbelingen tegen zijn gekomen, lees je in deze blog.

De traditionele verdeling

Mama verzamelt alle spullen die mee moeten, papa pakt de auto in. Zoals verwacht past alles maar nét in de auto (of we nemen zoveel spullen mee omdát het in de auto past…). De kinderen dralen hier tussendoor en snappen goed dat er iets spannends te gebeuren staat. ’s Avonds is alles ingepakt op de tandenborstels na en de kinderen gaan heerlijk slapen zonder problemen.

De volgende ochtend is het zover

Eerst maar eens rustig ontbijten. We nemen ons voor alles rustig te doen, zodat er niet al voor vertrek een gevoel van stress ontstaat bij de kinderen.
Onze zoon heeft koorts… hmmm, interessant! Er lijkt geen duidelijke oorzaak te zijn, zou het een gevolg van de prikkels zijn?
Een autorit van bijna 4 uur ligt in het verschiet, naar de bergen in Duitsland.
Aangezien zoonlief niet echt beroerd lijkt van de koorts, kiezen we er toch voor om te vertrekken.
Na een aantal pauzes onderweg en een hele gezellige picknick langs de snelweg komen we aan op de camping. Mijn dochter kijkt haar ogen uit naar deze, voor haar, compleet nieuwe omgeving.
Mijn zoon heeft door de koorts vooral veel geslapen en laat het een beetje over zich heen komen.

Op bezoek

We worden ontvangen met een drankje door de gastheer en -vrouw van de ingerichte tent die we gehuurd hebben. Het is alsof we op bezoek komen!
Mijn dochter heeft haar pop meegenomen als soort van veilige uitvalsbasis. Mijn zoon plakt op schoot bij mij. Hij lijkt wel op te knappen gelukkig.

Bedtijd?

Tja, en dan is het bedtijd!
Bij het opmaken van de bedden, had ik de kinderen al zelf hun bed laten uitkiezen en zijn we al even op bed gaan liggen om te kijken hoe de slaapcabine er nou eigenlijk uitziet. Even wennen aan deze nieuwe omgeving.
Dat was erg leuk en gezellig, maar nu is het echt tijd om te gaan slapen. Dat is toch wel een beetje spannend hoor!
Mijn zoon is nog steeds niet helemaal lekker en wil graag slapen. Mijn dochter gaat echter op standje ‘druk’ en ze begint te klieren en te giebelen.
Het is deze avond een behoorlijke lange zit om haar in slaap te krijgen. Na een lange dag en wat kleine irritatie omdat ze haar broertje wakker houdt, is het voor ons een beste opgave om de rust te bewaren.

Bezwaard naar de buren

En dan wordt je als ouder wel eens wat luidruchtiger!
Je wil graag de situatie doorbreken, maar stiekem weten wij natuurlijk ook wel dat dit niet de handigste manier is.
Daarbij zit je in een tent, en horen de buren alles wat je zegt.
Eigenlijk zou dit niet uit mogen maken, maar toch slaat de onzekerheid even toe wat de buren op dat moment over ons zullen denken. Dat terwijl er echt niks geks gezegd is.

De eerstvolgende bedtijd is er eentje om te onderzoeken hoe het anders kan.
Het begint met veel gegiebel en gekeet tussen broer en zus. Ze houden elkaar wakker en langzaam gaat het over in wat duw- en trekwerk.
Ik besluit om met mijn dochter te gaan praten en vraag hoe zij denkt dat de slaap zal kunnen komen (zo legt zij het altijd uit). Ze geeft aan dat het spannend is, maar dat ze het eigenlijk veel te gezellig vindt met haar broertje ernaast.

Elke avond gaat het iets beter.

Oplossing vanuit mijn dochter

Ik vraag haar hoe ze het anders zou willen. Haar antwoord: “Ik wil in papa en mama’s bed in slaap vallen.”
Dat is een goede oplossing! We spreken wel af dat papa haar in haar eigen bed legt als wij gaan slapen en dat is goed.
Een half uurtje later komt ze nog even uit bed om te kijken waar wij zijn, maar ze laat zich wel terug in ons bed leggen en gaat dan slapen. Intussen is het 22:00 uur…

Nieuwe buren

En dan is er weer een nieuwe aankomstdag. We krijgen drie nieuwe gezinnen als buren. De leeftijden van hun kinderen varieert van ongeveer 4 tot een jaar of 10.
Die avond hebben wij het goed voor elkaar. De kinderen slapen heerlijk en redelijk op tijd. Paps en mams zitten daarom heerlijk aan een wijntje onder de luifel. Op de achtergrond horen we onze buren:

“Jens, we gaan nu douchen!”
“NEE!” is het antwoord.
“JAWEL, NU!” zegt moeder er achteraan.

“Sam, nu terug je bed in en slapen!
… kleine stilte
“NU!!”

“Kom op meisje, je moet nu écht gaan slapen. We hebben een lange dag gehad.”
“Mammaaaa!!!”
“Ja, mama is er, het is goed.”

Zoveel verschillende manieren van omgang, maar heel stiekem gniffel ik een beetje onder het genot van mijn wijntje met de voetjes omhoog.

Geef een antwoord